Temperatuurmeting

Inteqnion biedt een breed scala aan temperatuurmeting voor opslagsilo’s aan. Het volledig digitale systeem kan in nieuwbouw of reeds bestaande installaties geïnstalleerd worden. De temperatuurbewakingskabels, met sensoren om de paar meter, detecteren schimmels en ongedierte. Alle biologische activiteiten worden onthuld door verhoging van de temperatuur. De opgeslagen grondstoffen in de silo’s kunnen beschermend worden door een alarmsignaal.

Schimmels en ongedierte
Ongedierte is een groeiend probleem vanwege een steeds warmer wordend klimaat en is een van de meest voorkomende oorzaken van krimp.

Alle biologische activiteiten wordt onthuld door verhoging van temperatuur. Biologische afbraak, schimmels, insecten en ongedierte worden direct gedetecteerd door meting van de temperatuur van de opgeslagen goederen.

De temperatuurbewakingskabels zijn voorzien van hoogwaardige digitale sensoren, een innovatieve 2-draads systeem. Deze kunnen op verschillende manieren in de opslagsilo’s gemonteerd worden. De kwalitatief hoogwaardige digitale sensoren blijven jarenlang kalibratie- en onderhoudsvrij werken. (In tegenstelling tot andere temperatuurmeetsystemen die jaarlijks gekalibreerd en onderhouden dienen te worden, dit kost tijd en geld.)

De temperatuurbewakingskabels zijn verkrijgbaar in twee diameters: 9,8 mm en 17,0 mm.

Temperature-monitoring


Digitaal systeem
Het systeem is een digitaal en volledig geautomatiseerd temperatuur controlesysteem voor graan opslag. En is te installeren in vrijwel alle soorten graan opslagsilo’s. De graantemperatuur wordt bewaakt met behulp van temperatuurbewaking kabels.

Het systeem is configureerbaar als een PC en / of SCADA systeem met een permanente en veilige bewaking korreltemperatuur.

Het systeem is volledig modulair en is eenvoudig uit te breiden bij bijvoorbeeld het verhogen van opslagcapaciteit.

< Terug naar Oplossingen