SCADA engineering

Met SCADA kunt u uw productieproces volledig visualiseren. U heeft dan een overzichtelijke grafische weergave van uw complete installatie.

 Uw operators kunnen het hele productieproces  volgen en besturen vanaf een of meer beeldschermen. Alle instellingen worden op het scherm gevisualiseerd en zijn instelbaar met de muis en het toetsenbord. In de productieomgeving (op de werkvloer) kunnen specifieke processen worden gevolgd en bestuurd via touchscreens.

SCADA staat voor Supervisory Control And Data Acquisition. Met behulp van deze software kunt u data van meetapparatuur, machines en complete installaties verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren.

Het SCADA-systeem wordt opgebouwd uit een of meer computers met SCADA software. Het SCADA-systeem vergemakkelijkt de uitwisseling van meetgegevens & informatie, de visualisatie van informatie aan de operator, de besturing van het systeem en de verwerking van meetgegevens in rapporten of alarmen.
Inteqnion maakt gebruik van Siemens WinCC voor de SCADA-Visualisatie en voor de gegevensuitwisseling tussen de PLC en Batch Explorer (MES) software.

< Terug naar Software Engineering