Contaminatie: voorkom vermenging van grondstoffen en producten

08 april 2019

In de voedingsmiddelen- en mengvoederindustrie zijn maximale output en constante productiekwaliteit belangrijk. Fabrikanten hebben te maken met het naelkaar vervaardigen van verschillende recepten in een productielijn. Sporen van een product kunnen daarbij achterblijven en terechtkomen in de productie van het volgende product. Daarin schuilt een gevaar van contaminatie, die schadelijk kan zijn voor mens en dier.

Kwaliteit waarborgen
Contaminatie voorkomen en beheersen is aan de orde van de dag. Fabrikanten moeten steeds meer voldoen aan strengere eisen en regelgeving. Om de kwaliteit te waarborgen, spelen de ervaring en kennis van medewerkers een belangrijke rol. Ook in de productieruimte is het van belang zorgvuldig na te gaan op welke manier de kwaliteit van voer en de voedselveiligheid kan worden gewaarborgd. Uiteraard dragen het schoonhouden van de fabriek, transporten en silo’s en het voldoende spoelen van machines hieraan bij. Het voorkomen van contaminatie is een continu proces. Wij ervaren dat er behoefte bestaat aan specifieke software die de aanwezigheid van niet te combineren stoffen aangeeft.   

Contaminatiepreventie
Om het productieproces binnen de veevoederindustrie te optimaliseren, biedt een automatiseringsmodule voor contaminatiepreventie veel voordelen. Het voorkomt vermenging van grondstoffen en producten. Fabrieken kunnen daarnaast flexibeler werken, waardoor zij ook spoedorders aankunnen. Maar bovenal is de kwaliteit in het proces gewaarborgd. In de contaminatiematrix van Inteqnion kunnen nutritionisten de producten of grondstoffen in een productieschema zetten. Daarin is het mogelijk aan te geven welke stoffen niet bij elkaar mogen, welke orders te combineren zijn en wat de meest efficiënte volgorde is. De software geeft bij de start van de productie automatisch aan als grondstoffen of producten conflicteren. Door eerst een ander product te produceren, is de contaminatie op te heffen.

Gebruikersgemak
Met een contaminatiematrix hebben veevoeder- en mengvoederfabrikanten inzicht en zijn zij in staat snel te anticiperen op het productieproces bij verstoringen. De contaminatiematrix van Inteqnion is onderdeel van Batch Explorer, een compleet softwarepakket dat speciaal is ontwikkeld voor de automatisering van batchgestuurde processen.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze oplossingen?

Laatste nieuws

Visit us at the Victam International

As many of you might know, the VIV-Europe/Victam International makes a welcome return at the Jaarbeurs in Utrecht. From May 31 to June 2, we will be exhibiting together with our sister companies from the Triott Group. We look forward to meeting you all in hall 1, booth 01.432.

Lees meer

Schrijf u in voor de Inteqnion niewsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over onze proces verbeteringen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inteqnion B.V.
Adres: Weverij 2, 7122 MS Aalten, NL
Telefoon: +31 (0)543 - 49 44 66
Designed by Frappant | Developed by BeSite